מאמר זה נועד לספק סקירה כללית של תהליך הסבת אקדמאים להייטק, אבל קחו בחשבון כי אין תחליף לייעוץ לימודים ע”י יועצים מקצועיים. ובכל זאת, מה חשוב לדעת על הסבת אקדמאים להייטק? הנה המדריך המלא למי שנמאס להם מהתחום שלהם ורוצים שינוי, המשיכו לקרוא.
שינוי קריירה אינו תמיד תהליך פשוט, במיוחד כאשר הוא כרוך בשינויים משמעותיים באורח החיים ובמטרות הקריירה שלכם, באותן שאיפות ומטרות שסימנתם לעצמכם לפני שנים. אבל יחד עם זאת, שינוי קריירה והסבה יכולים להיות מאוד מרעננים. יש אנשים שבוחרים להישאר באקדמיה ובסופו של דבר להיות פרופסורים, בעוד שאחרים בוחרים בתחום משתלם יותר כמו הייטק. יש אנשים הבוחרים בלימודי הרוח, אחרים טכניים יותר בכישוריהם. כך או כך, בעולם המודרני של היום זה כבר לא נדיר לנדוד בין תחום לתחום. אז, מה חשוב לדעת על הסבת אקדמאים להייטק?
מדוע תחום ההייטק כל כך מבוקש?
תעשיית ההייטק היא אחת התעשיות הצומחות ביותר בעולם. התעשייה הזאת של ההייטק פורחת בשל אופייה המגוון והטכנולוגי, כאשר הביקוש למערך מיומנויות שונות בתחומי ההייטק גדל בשנים האחרונות יותר מאי פעם. בתחום ההייטק, יש הרבה הזדמנויות להרוויח כסף ולהתקדם בקריירה שלכם.
עם כל כך הרבה חברות שמחפשות להעסיק אנשים בתחום הזה, אולי כדאי שתשקלו להצטרף לאחת מהן או אפילו להסב את המקצוע שלכם לחלוטין. וברוח הדברים האלו, בואו נדבר על הסבת אקדמאים להייטק.
מה חשוב לדעת על הסבת אקדמאים להייטק?
אנחנו חיים בתקופה שבה מתרחשים הרבה שינויים, והעולם הופך יותר מונע טכנולוגיה. אנשים נודדים בין קריירות לקריירות, בין תחומים לתחומים. אם בעבר אנשים היו עובדים 30 שנים באותו מקום העבודה עד קבלת הפנסיה, הרי שבימינו ישנן אופציות תעסוקה רבות, מה שמוביל אנשים להתנסות בכל מיני תחומים שונים.
בתוך כך, הסבת אקדמאים להייטק היא ממש לא אקט נדיר. ככל שהעולם משתנה, הופך להיות חשוב יותר לאנשים להיות מסוגלים להחליף קריירה או להחליף ענף. כדי לעזור לאנשים בתהליך זה, ישנם קורסים מקוונים המלמדים אנשים כיצד להמיר את המקצוע הנוכחי שלהם למקצוע היי-טק כזה או אחר.
קורסים לאקדמאים שעושים הסבה להייטק
רוב הקורסים המומלצים לאקדמאים שרוצים לעבור להייטק הם אלו שיעזרו להם לפתח את הכישורים הדרושים בענף זה, כאשר עשוי להיות מדובר על קורסים כמו QA, ניהול מסד נתונים, קורסי סייבר ועוד. כמו כן, ניתן להירשם לקורסים כמו הנדסת תוכנה, מדעי נתונים, למידת מכונה וכולי.
ככה או ככה, לא משנה איזה סוג קורס תילקחו, הדבר החשוב ביותר שיש לזכור הוא שההייטק הוא לא בהכרח בחירת קריירה – זו שאיפה. זו דרך חיים והיא דורשת מסירות, עבודה קשה והתמדה. ובין אם אתם נרשמים לקורס כזה או אחר, יהיה עדיף להירשם למוסד לימודי שמסייע גם במציאת מקום עבודה בתחום (לאחר סיום הקורס). מה עוד חשוב לדעת על הסבת אקדמאים להייטק? המשיכו לקרוא בשורות הבאות.
כדאי לבצע הסבה להייטק בכלל?
מה עוד לא סיפרו לכם על הסבת אקדמאים להייטק? ובכן, המעבר מתחום מסוים להייטק מורכב לחלק נכבד האקדמאים, כי הם לא רגילים לעבוד בסביבת העבודה העמוסה כל כך של תחומי ההייטק. עם זאת, אקדמאים מסוימים מסוגלים לעבור ולהקל על המעבר על ידי שימוש במערך הכישורים האקדמיים שלהם בחברת הייטק. חלק מהאקדמאים משתמשים בניסיונם כנקודת מוצא טובה כאשר הם פונים למשרות בחברות הייטק, כמו עורכי דין שרגילים לעבוד תחת סטרס. ובהקשר הזה, התשובה תלויה בסוג העבודה שאתם עושים כיום ואיך אתם חושבים שתגיבו לסביבת עבודה הייטקיסטית.
אם למשל אתם מתמטיקאים או סטטיסטיקאים, יכול להיות שיהיה לכם קל מאוד לעבור לעבודה בהייטק, כי שם משמשים לא מעט בניתוח נתונים ותחומי עבודה דומים לאלו שלכם בעולמות המתמטיקה. במילים אחרות, כל מקרה לגופו. לחלק מהאנשים יהיה קל יותר ולאחרים קל פחות, הכול עניין של כישורים ויכולת “להיספג” היטב בסביבת עבודה חדשה. והאם יש תחומים מסוימים אשר מאפשרים הסבת אקדמאים להייטק יותר בקלות? הנה התשובה לפניכם.
מאילו תחומים יותר קל לעבור להייטק?
בסופו של דבר, הביקוש למשרות הייטק גובר ככל שהעולם הופך ליותר דיגיטלי ואוטומטי, והשאלה היא: האם יש מקצוע שקל יותר לעבור ממנו להייטק? ובכן, יש סוגים שונים של מקצועות שקל יותר לעבור מהם להייטק, כמו למשל תחום עיצוב ופיתוח אתרים, תחום ניטור מידע, תחום הסייבר ועוד.
אבל גם אם אתם מגיעים מתחומים שונים בעליל מעולמות ההייטק, אל תוותרו מראש. ישנם סוגים של קורסים זריזים שיכולים להכניס אתכם לעולם ההייטק, גם אם אין לכם שום קשר תעסוקתי או מקצועי אליו כיום. למשל, הקורסים של בודקי QA. בודקי QA, במקרים רבים, הם אנשים אשר ביצעו הסבת אקדמאים להייטק תוך מספר חודשים ספורים.
כמה זמן יעבור עד שאבצע הסבה להייטק?
מסגרת הזמן להסבת מקצוע להייטק תלויה בסוג המקצוע, בנחישות ובהתמדה שלכם ובסוג המסגרת שבה תלמדו. מקצועות מסוימים מומרים בקלות רבה יותר להייטק מאשר אחרים, לדוגמה, מנהלי מסדי נתונים שצריכים גם להיות בעלי תואר במדעי המחשב בד”כ.
אם אתם רוצים לזרז את התהליך עד כמה שניתן, קחו בחשבון שישנם כל מיני קורסים מזורזים למי שמעוניינים להיכנס לעולם ההייטק. הקורסים האלו מספיק טובים בשביל להתקבל לעבודה ראשונה בתחומי הייטק שונים, אבל תצטרכו בדרך כלל השלמות, השתלמויות ולימודים נוספים כדי להמשיך להתקדם בתחום שלכם. בשורה התחתונה, הסבת אקדמאים להייטק משתנה ממקרה למקרה, כל אחד והיכולות או הכישורים שלו לבצע את ההסבה.
יש חסרונות בהסבה להייטק?
הסבת אקדמאים להייטק אמנם מרגשת מאוד, אבל לעיתים יש כמה חסרונות בהסבת מקצוע לתחומי ההייטק. אחד החסרונות העיקריים הוא, שהתחום של ההייטק מצריך מאנשים בדרך כלל שעות עבודה מאומצות מאוד. עם זאת, אם אתם אוהבים את התחום שבחרתם, השעות ירגישו לכם פחות ארוכות. זה הכול עניין של הסתכלות.
עוד חסרון הוא, שבעולם ההייטק יש תחרותיות מאוד גבוהה על משרות שונות, כמו גם תחרותיות בתוך החברות עצמן. אם אתם לא בנויים להילחם בשיניים על המשרה שלכם, יכול להיות שהתחום הזה קצת פחות מתאים לכם. קחו זאת בחשבון.
החשיבות של ייעוץ לימודים טרם הסבת מקצוע
חלק מהסטודנטים או האנשים שוקלים להחליף את המקצוע שלהם להייטק, והם תוהים אם זה רעיון טוב. התשובה עשויה להיות חיובית, אבל יש כמה דברים שצריך לשקול לפני ביצוע ההסבה. אחד הדברים האלה הוא פגישה עם יועץ לימודים. היועצים יכולים לעזור לכם להבין את תהליך המעבר מהמקצוע הנוכחי שלכם, האם תצטרכו קורסים כדי לבצע את ההסבה להייטק, וכיצד התחום עשוי להשפיע על הקריירה שלכם.
בתוך כך, יש עוד הרבה דברים שכדאי לקחת בחשבון לפני שבוחרים מסלול קריירה אחר, כמו איזו סביבת עבודה וסגנון חיים אתם רוצים, האם זה יתאם לאישיותכם או לא, לאיזה סוג של שכר והטבות אתם יכולים לצפות וכדומה. אם תיפגשו עם איש מקצוע שמכיר את התחום אליו אתם רוצים לבצע הסבת מקצוע, סביר להניח שהוא יוכל לעשות לכם סדר בבלגן.