איך אדע אם תחום QA מתאים לי? האם לבודקי QA יש תכונות אופי מסוימות? מה מאפיין עובדים בתחום זה? אם אתם שואלים את עצמכם את השאלות האלו, כנראה שאתם שוקלים להירשם לקורס QA, אבל לא בטוחים אם התחום מתאים לכם. בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם את המידע הבא.
QA היא אחת המחלקות החשובות ביותר בכל חברה, בין אם מדברים על עולם ההייטק או כל תחום אחר. אבל עם זאת, התחום גם דורש מערכי מיומנויות שלא קל למצוא אצל חלק מהעובדים. לדוגמה, מהנדסי QA צריכים להיות מסוגלים לכתוב קוד (בד"כ ברמה הבסיסית) ולבצע בדיקות על יישומי תוכנה, בדיקות ידניות, אוטומטיות ועוד. לא כל עובד QA מתמחה בסוגי הכישורים האלו, ולכן עובדי QA איכותיים יכולים להרוויח לא מעט כסף בארגונים וחברות שונות.
במה עוסק תחום ה-QA?
אבטחת איכות היא דיסציפלינה שנקראת גם QA, או בקרת איכות. המטרה של QA היא להבטיח שהמוצר, היישום, השירות או תהליך אחר עומד בדרישות ובמפרט של הלקוח, בתקנות בטיחות שונות, עומד במטרות היישום ועוד. במהלך קורס qa למדים הסטודנטים כיצד להשתמש בכלים והשיטות לבדיקות אלו.
QA הוא חלק חשוב בתהליך פיתוח התוכנה, המוצר והשירות ובלעדיו, לא יהיה שום מנגנון אשר תפקידו לזהות כשלים ופגמים בכל מיני סוגים של מוצרים. בתוך כך, QA מבוצע בדרך כלל על ידי מומחים בבדיקות תוכנה, בדיקות חומרה ואבטחת איכות ייצור.
עד כמה QA חשוב בתהליך פיתוח מוצרים וכיצד מתבצע?
QA הוא חלק חשוב ממחזור הפיתוח של כל מוצר ומוצר בעולם הזה, עד כדי כך התחום הזה חשוב בתעשיות רבות ומגוונות. התהליך של QA עוזר להבטיח שהמוצר או השירות עומדים בדרישות ספציפיות לפני שהוא מגיע לשוק. ועל מנת לעמוד בדרישות אלו, יש לערוך בדיקות QA לאורך כל מחזור חיי הפיתוח. זאת, על מנת לאתר פגמים בשלב מוקדם ולמנוע מהם להגיע לייצור.
QA קיים כבר עשרות שנים, אך הוא התפתח במהירות בשנים האחרונות עם טכנולוגיות חדשות כגון כלי אוטומציה ויישומים, אפליקציות לנייד ועוד. אם בעבר הבודקים ביצעו בעיקר בדיקות ידניות, בימינו העבודה היא הרבה יותר טכנולוגית, מתקדמת ומבוצעת בצורה של אוטומציה (בדיקות אוטומטיות).
מה צריך כדי להתקבל לקורס QA?
בודקי QA עובדים בתעשיות שונות כמו פיתוח תוכנה, ייצור חומרה ועוד, אבל זה לא אומר בהכרח שכל הבודקים הם בוגרי תואר אקדמאי במדעי המחשב. בודקי ה-QA גם עובדים במגזרים שונים כמו בריאות וחינוך, בעוד כי בימינו ישנם קורסים שמלמדים את תחום ה-QA גם עבור סטודנטים שאינם בעלי תואר אקדמאי.
מטבע הדברים, על מנת באמת להתקדם ולהתפתח או לעבור לתפקידים בכירים בתחום ה-QA, צריך להיות בעלי תואר במדעי המחשב, רקע בהנדסת תוכנה או תחום קשור. בנוסף, יש צורך בדרך כלל בניסיון בפיתוח תוכנה, במיוחד אם אתם מעוניינים להתברג גבוה ולהתקדם בעולם ההייטק.
כיצד, עם מי ומול מי עובדים בודקי QA?
בודקי QA עובדים עם מפתחי תוכנה, אנשי סייבר, מחלקות פיתוח מוצרים, אנשי שיווק, מהנדסים ועוד, כדי לבדוק ולשפר את איכות המוצרים בפיתוח, השירותים, היישומים וכולי. הבודקים משתמשים בכלים כגון כלי בדיקה אוטומטיים, בדיקות אוטומציה ובדיקות יחידות כדי לבדוק את התכונות והפונקציות של המוצר.
במובנים רבים, קורס QA אינו מיועד רק לאנשים שרוצים לעבוד בתחום אבטחת האיכות. הקורסים האלו גם מועילים לאנשים שרוצים לעבוד בתחומי היי-טק כמו פיתוח תוכנה, בדיקות תוכנה ואבטחת מידע ועוד. כך או כך, קורסי QA נועדו לעזור לתלמידים לפתח את הכישורים הדרושים לקריירה העתידית שלהם.
קראו עוד: קורס qa אונליין
מה כולל קורס QA? עד כמה ניתן להתקדם בתחום?
קורס QA עוזר להבין מהו QA, מה זה אומר עבור החברה, הארגון או הגוף הממשלתי, כיצד QA יכול לעזור לעסקים לשפר את הביצועים הכוללים שלהם ועוד. הקורס מספק מידע לגבי שיטות ודרכים להתחיל בתחום זה ולאן ניתן להמשיך לאחר סיומו, בעוד כי חלק ממסגרות הלימוד גם מציעות סיוע במציאת מקום העבודה הראשון שלכם בתחום.
קורסי QA הופכים פופולריים יותר ככל שחברות מבינות שהן זקוקות לצוות מיומן עבור הצוותים שלהן. בעבר, חברות מסוימות היו נוטות להסתייע בבודקי QA חיצוניים-פרילנסרים, אבל כיום יש ממש צוותי QA איכותיים שמועסקים בחברות וארגונים גדולים. ולכן, ישנן גם אופציות קידום והתפתחות בתחום.
האם קורס QA הכרחי כדי להיכנס להייטק?
קורס QA אינו הכרחי כדי להיכנס לתחום ההייטק, אבל ברור שזה יכול לעזור לכם להתברג בתפקיד הראשון שלכם בתחום. את המיומנויות שאתם לומדים באמצעות קורסים אלה ניתן ליישם בתחומים רבים וקריירות שונות, כגון פיתוח תוכנה, שירות לקוחות ואבטחת סייבר, ולכן כן מומלץ להירשם לקורס כדי לחדור לעולם ההייטק.
ללא סיום קורס סייבר (לפחות למתחילים), יהיה לכם קשה להתברג בכל תחום הייטק כזה או אחר. בעוד שחלק מהאנשים עשויים לחשוב ש-QA אינו הכרחי לכניסה לתחום ההייטק, קורסי QA יכולים לתת לכם מיומנויות יקרות ערך שניתנות להעברה בין תעשיות שונות. לכן, כאשר תסיימו את הקורס, בחירתכם לא תהיה מוגבלת רק לעולם ההייטק, אבל אכן אפשרית.
השינויים והמגמות בתחום ה-QA בשנים האחרונות
תחום ה-QA עבר הרבה שינויים בשנים האחרונות וטכנולוגיות חדשות, כגון AI ולמידת מכונה, נמצאות בשימוש כדי לשפר את היעילות של תהליך ה-QA. במילים אחרות, התחום של ה-QA בימינו הוא פחות סיזיפי מאשר שנים עברו. פעם, בודקים היו עסוקים בעיקר בבדיקות ידניות. כיום, עובדי QA מתעסקים בעיקר עם בדיקות אוטומטיות שונות.
בסופו של דבר, התחום נעשה מאוד מתוחכם ומורכב עם הזמן. הצורך בכוח אדם מיומן הולך וגדל ככל שהתעשייה מתפתחת, בעוד כי העידן הדיגיטלי הנוכחי חולל שינוי עצום באופן שבו עסקים פועלים ובאופן שבו הם מספקים את השירותים שלהם.
ההבדלים בין בדיקות QA ידניות לאוטומטיות
כאמור, אבטחת איכות היא תהליך של בדיקת מוצר או שירות לאיתור תקלות ופגמים. בדיקות אבטחת האיכות הן בדרך כלל ידניות וכוללות בדיקה של שגיאות, כאשר בדיקות אבטחת איכות אוטומטיות הן מבוססות תוכנה. הבדיקות האוטומטיות, לפיכך, מזהות שגיאות במוצר או בשירות ללא התערבות אנושית.
בדיקות אבטחת איכות אוטומטיות יכולות להיות מדויקות יותר מבדיקות איכות ידניות, וזאת מכיוון שהן אינן מסתמכות על שיקול דעת אנושי. בתוך כך, ניתן להשתמש בבדיקות האוטומטיות לבדיקת מוצרים מרובים ללא שינוי המושפע מהגורם האנושי בתהליך הבדיקה. בדיקות איכות ידניות, לעומת זאת, דורשות התערבות אנושית רבה וסיזיפית, שאינה תמיד אמינה או עקבית.
מה מאפיין בוגרי קורס QA שמצליחים בתחום?
בוגרי קורס QA הם בדרך כלל אנשים מוכווני פרטים, וכאלו שאוהבים להיות מסוגלים לראות את התמונה הכוללת. הם גם צריכים הרבה סבלנות במהלך עבודתם, כי לעיתים התהליכים האלו לקוחים לא מעט זמן והם די מורכבים. בהיבט הזה, אפשר להגיד שלבודקי QA יש גם רמה גבוהה של תשומת לב לפרטים, מה שיכול להועיל כאשר הם מחפשים איזשהו באג קטן במוצר.
בודקי QA גם נדרשים לעיין בפרטים רבים וסבוכים, והם חייבים להיות מסוגלים להתמודד עם לחץ רב בעבודה עם מועדי הגשות שונים. בנוסף, בודקי QA מסוגלים לזהות בעיות במהירות ולעיתים גם לתכנן פתרונות. לפיכך, לעובדים בתחום ה-QA יש לרוב חשיבה אנליטית חזקה ועין לפרטים.