רוצים ללמוד כיצד לפתח צד לקוח? המאמר הבא הוא בשבילכם. קורס front end הוא קורס בו לומדים כיצד לפתח פלטפורמות מובייל, אפליקציות היברידיות ואפליקציות רשת. על קורס front end נרחיב במאמר הבא.
מהו קורס front end?
front end, בעברית נקרא צד לקוח, הוא מונח מעולם הטכנולוגיה והפיתוח. מונח זה מתייחס לחלק הויזואלי של המוצר. כלומר, ה- front end זה מה שהמשתמש רואה בפועל כמו מסכים, כפתורים, מיתוג וכדומה.
קורס front end הוא קורס בו לומדים את שפות התכנות המשמשות מחשבים ביתיים לצורך הצגת מידע על ידי דפדפנים או תוכנות. מפתחי front end אחראים על כתיבת קוד ואלגוריתמים ואף על הפן החזותי של הממשק כולל אפשרויות עיצוב, פונקציונליות וחוויית המשתמש. על ידי קורס front end המשתתפים יוכלו לקבל את הכלים הנדרשים לפיתוח פלטפורמות מובייל, אפליקציות היברידיות ואפליקציות רשת שונות. בעולם ההייטק של היום יש חוסר במפתחי front end ולכן יש ביקוש רב לבוגרי הקורסים הללו.
למי מתאים קורס front end?
קורס front end מתאים למפתחים ולמתכנתים מנוסים שיש להם שליטה בשפות התכנות העדכניות. על ידי קורס front end המפתחים יוכלו לשכלל את ארגז הכלים שיש להם ולהכיר טכניקות פיתוח וממשקים חדשים. כך הם יוכלו לקדם את הקריירה שלהם ולהתקדם לתפקידים נוספים.
מה לומדים בקורס front end?
כפי שציינו, בקורס front end המשתתפים יקבלו כלים לפיתוח פלטפורמות מובייל, אפליקציות היברידיות ואפליקציות רשת. על ידי קורס front end המשתתפים יקבלו ארגז כלים נרחב של כישורי פיתוח לטכנולוגיות WEB המשמשות לפיתוח צד לקוח. כמו כן המשתתפים ייחשפו לטכנולוגיות פיתוח חדשות כמו Angular, TypeScrip ועוד. במהלך הקורס המשתתפים ילמדו כיצד לעצב ממשקים לשלל פלטפורמות שונות. כמו כן, המשתתפים יבחנו את אפשרויות התקשורת של המערכות השונות עם מסדי הנתונים והשרתים.
בין נושאי הלימוד של הקורס-
- מערכות הפעלה לאנדרואיד
- פיתוח מונחה עצמים
- פיתוח אפליקציות פייסבוק
- אפליקציות היברידיות
- שימוש ב- XHTML
- תכנות JavaScript
מה תנאי הקבלה לקורס front end?
קשה לענות באופן חד משמעי מה תנאי הקבלה לקורס front end מאחר שיכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד השונים ומעת לעת בעקבות העדכונים של השוק. באופן כללי יש לקחת בחשבון שניתן להתקבל לקורס front end רק עם ידע קודם וניסיון. כלומר, רק מפתחים מנוסים עם ידע בשפות תכנות שונות כמו C, פייתון, java, PHP ועוד. מלבד לניסיון בתחום, המשתתפים יידרשו לשליטה ברמה גבוהה בשפה האנגלית על מנת שיוכלו להבין טקסטים ומונחים טכנולוגים שונים. שימו לב שבחלק ממוסדות הלימוד המועמדים יידרשו לעבוד מבחני מיון וראיון אישי על מנת להעריך את התאמתם לקורס.
מה מתכונת הלימוד בקורס front end?
גם כאן אין תשובה חד משמעית מאחר שמתכונת הלימוד יכולה להשתנות בין מוסד למוסד. בדרך כלל רוב הקורסים בהייטק יימשכו מספר חודשים, בהתאם למוסד בו תלמדו. בדרך כלל מפגשי הקורס יתקיימו בשעות אחר הצהריים או בערב, כך שהמשתתפים יוכלו לשלב עם הקורס גם עבודה. שיעורי הקורס משלבים גם הרצאות עיוניות וגם תרגולים מעשיים. בדרך כלל המשתתפים יידרשו להגיש פרויקט גמר בו יסכמו את המיומנויות השונות שרכשו במהלך הקורס.
בסוף הקורס, בוגרי הקורס שעמדו בתנאים של הקורס יקבלו תעודת גמר. במסגרת התנאים לקבלת התעודה בדרך כלל יהיה צורך בהגשת המטלות ופרויקט הגמר. בחלק ממוסדות הלימוד גם הנוכחות בקורס תשפיע על קבלת התעודה.
אפשרויות תעסוקה לאחר קורס front end
אפשרויות התעסוקה לאחר קורס front end הן רבות. בוגרי הקורס יוכלו להשתלב במגוון רחב של תפקידים בתעשיית ההייטק. תפקיד פיתוח front end הוא תפקיד מבוקש במיוחד במגוון חברות הייטק וסטארט אפ ואף בענפים נוספים כמו הפיננסים, הרפואה, ההנדסה ועוד. בעקבות כך בוגרי הקורס יוכלו למצוא מגוון משרות בהן יוכלו להשתלב.
מאחר שמדובר בתפקידים מבוקשים ניתן לצפות גם לשכר גבוה בהתאם. שכר של מפתח front end בתחילת דרכו ללא ניסיון ינוע בין 17,000 לבין 20,000 שקלים בחודש. ככל שמפתח ה- front end יצבור יותר ניסיון כך השכר יעלה בהתאם. לאחר כ-5 שנות ניסיון או מפתח שהתקדם לתפקיד ניהולי השכר יכול להגיע אף ל-35,000 שקלים בחודש.
איפה לומדים קורס front end?
כפי שציינו קודם, ניתן ללמוד קורס front end במגוון מוסדות לימוד שונים. הבחירה במוסד הלימוד היא שלכם והיא תתבצע בהתאם למספר פרמטרים שונים. קודם כל יש לברר האם למוסד הלימודים יש קשר עם אחת או יותר מחברות ההייטק. במקרים רבים יש שיתופי פעולה בין חברות למוסדות לימוד והבוגרים של אותו מוסד לימוד יקבלו עדיפות בקבלת עבודה בחברות אלה.
כמו כן, פרמטר חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון הוא מקום המגורים שלכם. קיימים מוסדות לימוד מהצפון ועד הדרום. ההמלצה היא לבחור מוסד לימודים שקרוב למקום המגורים שלכם על מנת שלא תבזבזו זמן חשוב על נסיעות.
פרמטר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שעות הלימוד במוסד. חשבו האם אתם מעדיפים ללמוד בשעות הבוקר או בשעות הערב. לא כל מוסדות הלימוד מציעים את שתי האפשרויות ולכן יש לקחת זאת בחשבון, במיוחד אם אתם מעוניינים לשלב עם הלימודים דברים נוספים. לדוגמא, אם אתם עובדים בבוקר ומעוניינים לשלב את הלימודים עם העבודה אתם צריכים לחפש מוסד לימודים שמציע לימודי ערב. כמו כן, אם אתם מחפשים גמישות נסו לחשוב אם אתם מעדיפים לימודים פרונטליים או לימודים מקוונים. אם אתם מעדיפים לימודים מקוונים חפשו מוסד שמציע זאת ולהפך.
לבסוף, קחו בחשבון את תנאי הקבלה למוסד הלימודים. מוסדות הלימוד היוקרתיים יותר בדרך כלל כוללים תנאי קבלה קשים יותר. חשוב לזכור- אם אתם טובים במה שתעשו אתם תקבלו עבודה בלי קשר ליוקרתיות של המוסד בו למדתם.