משרות בהייטק הן מרגשות ומאתגרות. אבל הן גם דורשות התחייבות, שעות ארוכות ולעיתים עבודה סיזיפית מאוד. ומלבד שימוש בטכנולוגיה ויצירתיות כדי לפתור בעיות שונות, משרות בהייטק מציעות יתרונות נוספים לבוחרים בהן. מהם? ומה חשוב לדעת על התחום?
משרות בהייטק הן לא רק בחירת קריירה טובה, אלא גם מציעות הרבה הטבות ובונוסים, אפשרויות להתקדם ולהתברג בתפקידים בכירים, אפשרויות להכיר אנשים איכותיים ועוד. ואם אתם מחפשים משרות הייטק, כדאי לדעת מהם התחומים המבוקשים בימינו, מה התחום יצריך ממכם וכל מה שבין לבין. מקום טוב להתחיל בו יהיה המדריך הקצר שלפניכם, המשיכו לקרוא.
מה חשוב לדעת על משרות הייטק?
תעשיית ההייטק נמצאת בצמיחה מהירה בשנים האחרונות עם כניסת טכנולוגיות חדשות, ולא רק בישראל. הביקוש למשרות צפוי לעלות באופן משמעותי גם בשנים הקרובות, אבל חשוב לדעת כי משרות בהייטק הן תחרותיות ביותר. ועם זאת, הן גם מאתגרות ומתגמלות כלכלית ושכלית. באופן כללי, הכישורים שצריך כדי להצליח בתחום זה כוללים יצירתיות וכישורי פתרון בעיות, יכולת למידה גבוהה של מערכות טכנולוגיות ודיגיטליות ועוד.
כמו כן, תזדקקו ליכולת התמדה, מכיוון שיכול להיות קשה להשיג עבודה כאשר יש לכם פחות ניסיון מאחרים בתחום ההייטק. בסופו של דבר, משרות הייטק הן העתיד של עולם העבודה המודרני. אלו המשרות המבוקשות ביותר בכוח העבודה של היום, ויש ביקוש הולך וגובר למשרות מסוג זה מכיוון שהן מציעות משכורות גבוהות יותר והטבות טובות יותר מעבודות אחרות.
חובה להיות מהנדס תוכנה כדי להשתלב בהייטק?
בעוד כי משרות הייטק עשויות להיראות כמו בחירת קריירה טובה עבור אנשים יצירתיים עם עניין בקידוד או עיצוב ופיתוח יישומים או מוצרים, ישנם תפקידים אחרים שעשויים להתאים יותר גם עבור מי שפחות בעניין הטעני של כתיבת קוד. אם ככה, הדבר הראשון שאנחנו רוצים שתזכרו הוא, שלא חייבים להיות מהנדסי תוכנה כדי להתחיל לעבוד בעולמות ההייטק השונים.
חברות ענק כמו גוגל, אמזון ומיקרוסופט הצליחו להפוך משימות רבות לאוטומטיות, מה שדרש בעבר עבודה אנושית סיזיפית מאוד. התהליך הזה של אוטומציה הפך את משרות ההייטק לנגישות יותר עבור אנשים עם רמות מיומנות שונות או ניסיון מועט בעבודה. למשל, בודקי QA יכולים להשתלב בעולם ההייטק גם ללא תואר אקדמי במדעי המחשב.
מה צריך לעשות כדי להתקבל לעבודת הייטק?
כדי לקבל עבודה בהייטק, אתם צריכים לדעת למה אתם מכניסים את עצמכם. אתם צריכים להיות מודעים למערך הכישורים הדרושים כדי להצליח בעבודה מסוג זה, כמו גם את הכישורים והניסיון הנדרשים כדי להתקבל אליה מלכתחילה. יש היום הרבה משרות הייטק בשוק. משרות אלו דורשות מיומנויות בהנדסה, פיתוח תוכנה ומדעי המחשב, כאשר את חלק מהמיומנויות האלו תוכלו ללמוד בקורסי ערב שונים.
לאחר סיום הקורס שתבחרו ללמוד, כשאתם מגישים קורות חיים למשרות הייטק, חשוב לדעת שהרבה חברות משתמשות בכלים אוטומטיים. זאת, כדי לסנן מועמדים פוטנציאליים, מה שמקל עליהן לגייס אנשים עם המיומנויות והניסיון הנכונים. אם לא עונים לכם, אל תיקחו את זה אישית ואל תיפגעו. זה לא אומר שאתם לא טובים, זה רק אומר שמישהו אחר התאים יותר ממכם לעבודה הספציפית הזאת.
מה מאפשר כניסה לעולם ההייטק?
תפיסה שגויה נפוצה לגבי תעשיית ההיי-טק היא, שהיא מיועדת רק לאנשים שיש להם תואר בהנדסה או במדעי המחשב. בפועל, ישנם מסלולי קריירה רבים ושונים בעולם ההייטק, והאמת היא שלא כולם מצריכים ממכם תואר במדעי המחשב או הנדסת מחשבים, הנדסת תוכנה וכולי. למשל, אם יש לכם תואר במתמטיקה, ייתכן שתוכלו לבדוק אפשרות הסבה לתחום של ניתוח נתונים.
אם אתם בוחרים ללמוד קורס ערב (כמו למשל קורס QA), קחו בחשבון שחלק מהמכללות ומוסדות הלימוד מציעים ליווי ועזרה במהלך חיפוש העבודה. זה שיקול חשוב שצריך לזכור, כי השוק של ההייטק מאוד תחרותי. ואם אפשר לקבל סיוע ממקום הלימוד, מה טוב.
כמה מרוויחים בעולם ההייטק?
בכל הנוגע לשכר משרות הייטק בשוק, השכר נקבע לפי המצב בשוק, לפי התפקיד, הניסיון והוותק, הרקע הלימודי, הכישורים והיכולות ועוד. כמו כן, השכר ייקבע גם לפי גודל החברה והצלחתה בשוק. בממוצע, עובדי הייטק מתחילים עשויים להרוויח משכורות של כ-7,500 ש”ח – 15,000 ש”ח, בעוד כי מנהלי צוותים יכולים להרוויח משכורות של כ-15,000 – 30,000 ש”ח ברוטו.
כאשר מצליחים להתברג בתפקידים בכירים, ככה גם המשכורות מטפסות מעלה וכן נהנים מתגמולים שונים, הטבות, בונוסים, רווחים ממניות ועוד. בסופו של דבר, השכר בעולם ההייטק שונה מזה שבשאר הענפים בישראל וגם בעולם. לתעשיית ההייטק יש הרבה הטבות כמו שעות עבודה גמישות, הזדמנויות עבודה מרחוק, רווחים נלווים מלבד שכר ועוד.
כדאי ללמוד QA אם רוצים להיכנס להייטק?
אם אין לכם תואר אקדמאי בתחום מדעי המחשב, אבל אתם רוצים לעבוד בהייטק, בהחלט אפשר לשקול להירשם לקורס ולהיות בעלי הסמכת QA. משרות הייטק QA אינן מוגבלות רק לחברות פיתוח תוכנה. יש גם הזדמנויות רבות ל-QA בהנדסת חומרה, מחקר ופיתוח וניהול מוצר, בעולם השיווק, בעולם הפיננסי ועוד רבות.
QA הוא מיומנות חיונית בתחומי הייטק רבים, ובימינו העבודה של בודקי QA אפילו יותר קלה מאשר שנים עברו. כיום, הבודקים משתמשים באמצעים אוטומטיים לבדיקות שונות, מה שמקל משמעותית על עבודתם. לאחר תקופה מסוימת בתחום ה-QA, תוכלו לשקול להירשם לקורסים נוספים ולהרחיב את מערך הכישורים שלכם בעולם ההייטק.
הצפי לביקוש משרות הייטק גם בעתיד
עם ההתקדמות בתחומים כמו בינה מלאכותית ורובוטיקה בישראל ובעולם, משרות הייטק הופכות להיות חשובות יותר ויותר. בסופו של דבר, משרות היי-טק מבוקשות מכיוון שהן דורשות יצירתיות וחדשנות, וזה בדיוק טבעו של העולם המודרני.
אמנם קשה לחזות את עתיד שוק העבודה, אך ברור שהרבה משרות הייטק יהיו מבוקשות בעתיד. הטכנולוגיה ממשיכה להתפתח וליצור דרכים חדשות עבור אנשים בכל התחומים, ובעוד שחלק מהעבודות מוחלפות בטכנולוגיה, עדיין קיימות הזדמנויות רבות למי שיש לו כישורים בתחומי הייטק שונים. אם סיפרו לכם שהאוטומציה הולכת להחליף את עובדי ההייטק בכל העולם, זה לחלוטין לא מדויק.
טיפים למי שמעוניין להיכנס לעולם ההייטק
תעשיית ההייטק נמצאת בפריחה מתמדת ואין זה מפתיע שהיא הפכה לאחד התעשיות הפופולריות ביותר לעבוד בהן. עם זאת, ענף זה עשוי להיות מעט מאיים עבור אלה שרק מתחילים. אם אתם מעוניינים להיכנס לתחומי ההייטק אבל לא יודעים מהיכן להתחיל, ההמלצה שלנו היא ללמוד כיצד לקודד. כתיבת קוד היא לא הכרחית בכל תחומי ההייטק, אבל זה בהחלט מצרך חשוב מאוד כדי להתקדם לתפקידים בכירים של משרות הייטק שונות.
אם הנושא של כתיבת קוד מרגיש לכם גדול ומאיים, דעו לכם שיש מדריכים אינטרנטיים שמלמדים צעד אחר צעד כיצד לכתוב קוד, כיצד להשתמש בשפות התכנות השונות ועוד. בואו נגיד ככה, אמנם תואר במדעי המחשב יהיה תמיד עדיף, אבל אפשר להיכנס לעולם ההייטק גם ללא תואר אקדמאי מסוג זה.
לא בטוחים מה ללמוד או כיצד להיכנס להייטק? ייתכן שזה הזמן הנכון לקבל ייעוץ לימודים.